____VANHOILLISLESTADIOLAISUUS____ Pohjolan Kristillisyys vai Jotain Ihan Muuta?

"Kaikki, minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille. Tässä on laki ja profeetat."

Name:

larsleevi@gmail.com

Sunday, October 22, 2006

INFO: TUPAKOINTI

TUPAKOINNIN HAITAT

Yleisimpiä tupakoinnin aiheuttamia sairauksia ovat erilaiset syövät, sydänsairaudet, verenkiertohäiriöt- ja sairaudet, krooniset keuhkosairaudet, kuten astma sekä krooninen keuhkoputken tulehdus ja siihen liittyvä keuhkoahtauma. Lisäksi tupakointi aiheuttaa impotenssia ja lisää riskiä mahahaavaan. Tupakointi on tärkein sepelvaltimotaudin, aivoinfarktin ja katkokävelyn aiheuttaja. Tupakointi aiheuttaa maailmanlaajuisesti noin 30 % syöpätapauksista.
Verenkierron häiriöt selittyvät muun muassa sillä, että tupakka supistaa verisuonia, jolloin verenkierto heikkenee ja veritulppia syntyy helpommin. Nikotiini kohottaa myös verenpainetta ja lisää sydämen sykettä, mikä lisää erityisesti sydän- ja verisuonitaudeista kärsivien akuutteja riskejä.
Savukkeina poltetun tupakan käyttö uhkaa keuhkojen toimintaa, lisää sairastumisen riskiä ja huonontaa ääreisverenkiertoa, joka ilmenee raajojen kylmyytenä. Tuorein tutkimus on myös osoittanut että pitkäaikainen tupakointi usein aiheuttaa keuhkoahtaumatautia.
Tupakan poltto saattaa hidastaa myös sikiön kasvua. On havaittu, että tupakoivien äitien synnyttämät lapset painavat keskimäärin 15-250g vähemmän kuin muut lapset. Lisäksi tupakoivalla odottajalla on suurempi riski saada keskenmeno kuin muilla. Yleisyys on jopa kaksi tai kolme kertaa suurempi muihin verrattuna. Tutkimusten mukaan tupakoivan äidin lapsi kuolee 35 % todennäköisemmin vauvaiässä kuin tupakoimattoman.
Suurina annoksina tupakointi voi aiheuttaa pahoinvointia ja muita myrkytysoireita. Ihon pintaverenkierto vähenee, mikä heikentää kylmän sietoa. Tupakan hiilimonoksidi (häkä) heikentää hapen kuljetusta ja heikentää siten fyysistä suorituskykyä.
Tupakoinnin haittoihin lukeutuvat myös savun sivullisille aiheuttamat haitat, joita kutsutaan passiiviseksi tupakoinniksi. Monissa maissa on rajoitettu tupakointia julkisilla paikoilla, millä pyritään vähentämään tupakoinnin haittavaikutuksia kansanterveydelle. Esimerkiksi Euroopan unionin komission mukaan Euroopassa kuolee joka vuosi yli puoli miljoonaa ihmistä tupakan aiheuttamiin sairauksiin. Tupakointia rajoittavaa lainsäädäntöä on ainakin Suomessa, Norjassa, Ruotsissa, Yhdysvalloissa, Irlannissa, Virossa, Alankomaissa, Italiassa ja Kreikassa.

TUPAKAN AIHEUTTAMA RIIPPUVUUS

Tupakan käytön on useissa tieteellisissä tutkimuksissa huomattu aiheuttavan nopeasti voimakkaan riippuvuuden. Fysiologisen riippuvuuden aiheuttaa erityisesti tupakassa oleva nikotiini, jonka aivokemiallisiin vaikutuksiin tottuu nopeasti. Psykologinen riippuvuus taas aiheutuu muun muassa siitä, että tupakoinnista tulee osa arkea ja se tarjoaa eräänlaisen rentoutumistauon arjen keskelle. Lisäksi tupakalla käynti on usein sosiaalinen tapahtuma. Näiden syiden takia tupakoinnin lopettaminen on usein hankalaa.

TUPAKKALAKI SUOMESSA

Tupakkalaissa on kielletty myymästä tai luovuttamasta alle 18-vuotiaille tupakkaa tai tupakointivälineitä. Lain mukaan tupakalla tarkoitetaan tupakkakasvin lehdistä tai sen osista valmistettua nautintoainetta. Näiden lisäksi tupakkalakia sovelletaan tupakkavastikkeisiin, tupakkajäljitelmiin ja tupakointivälineisiin. Tupakkatuotteiden myyntikiellosta alle 18-vuotiaille tulee myyntipaikan yhteydessä tiedottaa ilmoituksella ja tupakkatuotteita saa myydä ainoastaan valvotuissa myyntipaikoissa. Tupakan ja tupakkatuotteiden suora ja epäsuora mainonta on kielletty.

wikipedia

Sunday, October 15, 2006

TablesSRK:N JULKAISUTOIMINTA

Otimme selvää mitä SRK:n nettisivuilta on tilattavissa. Kirjajulkaisuja on 70 kpl, 54. eri kirjailijan kirjoittamana ja/tai toimittamana. Sen lisäksi myynnissä 4 erilaista vuoden 1776 Raamattua ja 6 laulukirjaa.
Äänitteitä on myynnissä 23 eri artikkelia.
Adresseja on 22 erilaista, joista 21 on suruadresseja.
Lahjakortteja on kahta erilaista.

Tables


JULKAISU ARTIKKELIT KESKIHINTA
KIRJAT


aikuisten kertomuskirjat
5 15€
nuorten kirjat 5 13€
lasten kirjat 8 15,50€
runokirjat 8 12€
vuosikirjat 1 15€
elämänpolulla-sarja
6 14,5
hartauskirjat 6 19€
opilliset kirjat
5 14,50€
opetusmateriaali 2 12,50€
elämänkerrat 3 19€
historiasarjat 11 27€
raamattu 1776 4 48€
laulukirjat
6 21€
ÄÄNITTEET

siionin laulut
2 18,50€
seuralaulut 3 15€
suviseuralaulut 1 15€
kodin ja koulun laulut 6 18,50€
opistosarja 4 23,50€
joululaulut 1 15€
saarnaäänitteet 3 17€
äänikirjat 3 25,50€
ADRESSIT

suruadressit 21 9€
onnitteluadressit 1 7€
LAHJAKORTIT

lahjakortit 2 23,50€

srk:n nettisivut